Locatie en faciliteiten

Lees hier meer over het besluit het zorgaanbod van de KIB op de Kliniek de Nieuwe Meer niet langer te continueren

De KIB bevindt zich op de Vlaardingenlaan in Amsterdam. De kliniek heeft vier afdelingen: drie voor instroom en één voor uitstroom. Op elke afdeling is plaats voor negen cliënten. Er werken drie groepsbegeleiders of verpleegkundigen in een dienst.

Gastvrije omgeving en comfortroom

Op de KIB is geïnvesteerd in een gastvrije, uitnodigende omgeving. Denk bijvoorbeeld aan kleur, daglicht, ruimte en een rustige maar aantrekkelijke inrichting. De KIB heeft een comfortroom waar mensen in een vriendelijke omgeving tot rust kunnen komen. Cliënten kunnen zelf aangeven dat zij gebruik willen maken van deze ruimte om zich meer te kunnen ontspannen of te ontladen. Zij kunnen bepaalde wandkleuren, lamplicht of achtergrondmuziek zelf bepalen.

Een healing environment gaat verder dan de fysieke omgeving: het heeft ook te maken met routines en gewoontes op de afdeling. Zo kan bij de KIB 1-op-1-begeleiding geboden worden in de comfortroom of in de afzonderingskamer, als de situatie daar om vraagt.

Faciliteiten

Cliënten verblijven in de KIB op een eenpersoonskamer met aansluiting voor radio, tv en computer met internet. Elke kamer heeft een vast bed, bureau en een kast. Qua sanitair zijn er een douche, wastafel en wc.

Enkele faciliteiten van de afdeling:

  • Gezamenlijke woonkamer en keuken. Ook zijn er mindervalidenkamers beschikbaar;
  • Comfortrooms en ontspanningsbadkamer;
  • Afzonderingsruimte;
  • Stilteruimte;
  • Tuin;
  • Oefenkeuken, muziekruimte, creatieve ruimte en sportzaal.